Συνδεθείτε | Εγγραφείτε | Καλάθι Αγορών (κανένα προϊόν) | English Version

Αναζήτηση:
Η τέχνη του Βαδίσματος
σελίδα... 1 | 2
Mουσεία παπουτσιών
Το 1998 στο Μουσείο του Λονδίνου, διενεργήθηκε η έκθεση «Sole City: Παπούτσια του Λονδίνου από τον 1ο μέχρι τον 21ο αιώνα». Η έκθεση περιελάμβανε δημιουργίες σύγχρονων Βρετανών σχεδιαστών που προορίζονταν για εξαγωγή
Imelda Marcos (δημοφιλής συλλέκτρια παπουτσιών)
H μεγαλύτερη και πιο δημοφιλής συλλέκτρια παπουτσιών στον κόσμο δεν είναι άλλη από την πρώτη κυρία των Φιλιππίνων, την Imelda Marcos. Το 2001 εγκαινίασε ένα μουσείο, στο οποίο τα περισσότερα από τα εκθέματα είναι τα υποδήματά της.
Petrus Camper (1722-1789) για το Πόδι
Το πόδι διαιρείται σε τρία μέρη, των οποίων το προεξέχον, ΝΕ, καλείται ταρσός, τo ΕD, μετατάρσιο και τα DΑ δάκτυλα.
Τα αρχαιότερα παπούτσια στον κόσμο
Το 1938 ο αρχαιολόγος Luther Cressman (από το πανεπιστήμιο του Όρεγκον), κάνοντας ανασκαφές στη σπηλιά του Fort Rock, στο πιο βόρειο τμήμα του Όρεγκον και συγκεκριμένα στη μεγάλη ηφαιστειογενή λεκάνη της ερήμου, ανακάλυψε δωδεκάδες από σανδάλια.
Ötzi, ο παγωμένος άνθρωπος των Άλπεων (3350-3300 π.Χ.)
«Ο Άνθρωπος των Άλπεων» -για άλλους Iceman- φορούσε παπούτσια ειδικής κατασκευής στα πόδια του. Κάθε παπούτσι αποτελείτο από ένα ωοειδές πέλμα δέρματος στο οποίο ήταν σταθερά συνδεμένες δεξιά-αριστερά λουρίδες σχοινιού μικρότερου πλάτους, η καμπύλη των οποίων σχημάτιζε τον ταρσό και το μετατάρσιο (coup de pied).
Ιστορία των υποδημάτων
Δεν είναι ασυνήθιστο να πούμε ότι η ανθρώπινη φυλή βρίσκεται με το ένα πόδι μέσα στον τάφο! Και καθώς οι πολιτικές, στρατιωτικές και περιβαλλοντικές κρίσεις κλιμακώνονται, το δεύτερο πόδι μπορεί να ακολουθήσει. Ή, για να χρησιμοποιήσουμε μια έκφραση του… ποδαριού το άλλο παπούτσι θα πέσει. Δεδομένου λοιπόν ότι ταλαντευόμαστε στην άκρη της αβύσσου, είναι μια καλή στιγμή να το διασκεδάσουμε ρίχνοντας μια ματιά στα… πόδια μας!
Andy Warhol
Η αρχική φιλοδοξία του Andy Warhol ήταν να γίνει χορευτής με κλακέτες, όπως το πρώτο είδωλό του, η Shirley Temple. Kουβαλώντας την ασθένεια της χορείας, κατάφερε να γίνει κατά κάποιο τρόπο χορευτής. Το ανεξέλεγκτο τίναγμα, συνέπεια της αρρώστιας του, καταρχήν, οδήγησε τους άλλους να σκέφτονται ότι είναι αδέξιος και με πυρετώδεις κινήσεις χορευτής. Η μαγεία που είχε η Shirley Temple, στο πρόσωπο του Warhol γινόταν σκοτάδι: όσοι χορεύουν κλακέτες πρέπει να ξέρουν, όσοι χορεύουν με St. Vitus απλώς προσφέρουν ένα ατυχές θέαμα.

σελίδα... 1 | 2
Πελματογράφημα
Ανατομικά Πέλματα
Ορθοπεδικά Προϊόντα
Ανατομικά Παπούτσια
Προϊόντα Φροντίδας
Ενημέρωση
Έχετε κάποια απορία;
Επικοινωνήστε μαζί μας
 
 
Σύνδεση με Facebook

11361 Αθήνα - Τηλ.  211.2150644 - email: info@pelmasoft.com

Contact | About us | Sign up for Pelmasoft news | Terms and conditions  | Privacy policy  |  facebook | Youtube